
Per Olsson Fridh, FBA:s generaldirektör
Forskararbetsgrupperna utgör ett unikt nätverk och möjliggör ett nära samarbete mellan FBA och forskningsvärlden. I dag ingår över 130 forskare, som är verksamma vid internationella universitet och institutioner, i sju grupper. De arbetar med frågor med nära koppling till FBA:s expertområden.
Klicka här för en fullständig lista över alla medlemmar i forskararbetsgrupperna.
FBA arrangerar årligen akademiska seminarier och konferenser där medlemmarna möts för att diskutera sina studier, metoder och resultat innan publicering. Träffarna är en värdefull plattform för att utbyta erfarenheter och knyta kontakter, inte minst för gemensamma framtida forskningsprojekt. Medlemmarna i forskararbetsgrupperna har även möjlighet att ansöka om forskningsbidrag från FBA.
Mer information om medlemskap i forskararbetsgrupperna finns här.
MER FRÅN FÖRSTASIDAN
Statsbyggande – att bidra till starkare institutioner, myndigheter, processer och hållbar utveckling i konfliktdrabbade länder – har länge varit en huvudingrediens i storskaliga fredsprojekt. Men det finns mycket som tyder på att statsbyggandet som vi känner det kan ha spelat ut sin roll och gått in i en ny era. FBA:s generaldirektör Per Olsson Fridh reflekterar kring vad det betyder för fredsfrämjande aktörer som FBA, med utgångspunkt i en forskningsrapport av Mark Sedra, medlem i FBA:s forskarnätverk.
2023-02-03 14:23FBA har i uppdrag att bidra till Sveriges bistånd i frågor som rör fred och säkerhet
Läs mer om de länder där vi arbetarTill följd av Rysslands invasion har FBA både ökat och anpassat sitt arbete i Ukraina.
Så här bistår FBAFBA delar ut bidrag till ideella organisationer som arbetar med fred och säkerhet
Läs mer och ansökCarl Fredrik Birkoff är projektledare för FBA:s arbete med Östeuropa
Läs mer om våra experter