Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

På FBA är du som medarbetare vår viktigaste tillgång. Vi vill att du ska kunna ha ett långt och utvecklande arbetsliv inom myndigheten.

Du har möjlighet att utvecklas genom att bredda eller specialisera dig, axla mer komplexa arbetsuppgifter eller ta ansvar för att leda verksamhet. Om du är redo för nya utmaningar och vill prova en annan roll ska du ta upp det i samtal med din närmsta chef. Du har tre årliga prestations- och utvecklingssamtal med din chef. Samtalen är till för att ge dig inflytande över arbetssituationen.

Att utvecklingsmöjligheterna för anställda på FBA är så goda beror på vår befattningsstruktur, som består av tre nivåer.

Grundanställning

Varje medarbetare på FBA anställs som tjänsteperson. I och med att alla har samma grundanställning ökar möjligheterna att byta arbetsuppgifter inom myndigheten. Din chef har möjlighet att ge dig nya uppdrag efter en översyn av verksamhetens behov, din kompetens och samtal med dig om dina ambitioner.

Befattning

På FBA finns fem befattningar: administratör, handläggare, senior handläggare, strateg och ämnessakkunnig. För att få en viss befattning ställs specifika krav på arbetslivserfarenhet, utbildningsnivå och prestationer över tid. Det är tydligt vad du behöver göra för att kunna få en högre befattning. Diskussioner om befordran för du med din chef.

Roll

Din roll bygger på en beskrivning av dina huvudsakliga arbetsuppgifter och den kompetens som krävs för att utföra dem. Det finns övergripande roller som specialist eller samordnare, och yrkesspecifika roller som redovisningsekonom eller kommunikatör. En roll kan vara tidsbegränsad eller av mer bestående karaktär.

MER FRÅN FÖRSTASIDAN

FBA i Almedalen 2018

Under 2018 års Almedalsvecka i Visby arrangerar FBA flera olika seminarier om fred, säkerhet och utveckling.

2018-06-19 17:35

MEST LÄSTA

Läs våra publikationer

Image description

Una perspectiva de género en la construcción de la paz

This training manual has been developed to provide an introduction in Spanish to the policy framework on United Nations Security Council Resolution 1325 (UNSCR 1325) and its follow-up resolutions on women, peace and security.

Dokument
Attribut
Författare:
Gabriela Elroy
År:
2018

VI I FÄLT

FBA-BLOGGEN

 • Skrivet av Taleb Sobeh

  Gammal historia och ungt hopp i Irak

  Att för första gången få resa till Irak i tjänsten var en känslofylld upplevelse för mig som har växt upp med förnimmelsen av Bagdad som arabvärldens pärla, och berättelserna om Aladdin, Ali Baba och Sinbads äventyr. Trots att verkligheten inte stämde överens med mina förväntningar var upplevelsen av att komma till Bagdad unik och färgstark. Det kan inte gå någon förbi att krig nyligen har utkämpats här, det visade sig redan från luften och därefter även ... Läs hela inlägget »

  2018-06-05 10:59
 • Skrivet av Sven-Eric Söder

  Till minne av Folke Bernadotte och 70 år av FN-insatser för fred

  En kikare, en dagbok och några FN-medaljer. Föremålen representerar vakande ögon i konfliktdrabbade länder, nedtecknade personliga reflektioner om utvecklingen på marken och den symboliska belöningen för väl genomfört uppdrag i fredens tjänst. På medaljens baksida står ”In the service of peace”.

  När en porträttbyst av Folke Bernadotte i dag avtäcks i Den goda gärningens rum i Sveriges Riksdag kommer dessa föremål att placeras tätt intill, för att sätta personen som utsågs till FN:s första medlare i sitt rätta, historiska sammanhang. ... Läs hela inlägget »

  2018-05-29 11:49
 • Skrivet av Ludmila Ceban

  Conflict resources and the rule of law

  Over 40 per cent of all intrastate conflicts have a link to natural resources and, while it is not new evidence as such, less than a quarter of peace negotiations actually aim to resolve conflicts by addressing resource management mechanisms. By the same token, links to natural resources are rarely included in the design of peacekeeping operations or even conflict analysis to start with.

  The risks for relapse are furthermore twice as high for conflicts associated with ... Läs hela inlägget »

  2018-05-18 13:31
Photo

Stefan Åström

Stefan Åström är expert på Latinamerika och avväpning av ex-kombattanter

Läs mer om våra experter

KOMMANDE KURSER

Twitter